O crnoj bravariji

Željezo je materijal koji se dugi niz godina upotrebljavao za izvedbu raznih građevinskih konstrukcija, pod konstrukcija, stolarije, raznih ograda, rukohvata, nadstrešnica, zaštitnih rešetaka i sl. Samo željezo bojano običnom bojom i dalje je podložno koroziji, no današnje tehnike cinčanja i završnih oblika nanošenja specijalnih boja te plastificiranja željeza razvijene su upravo iz razloga da bi se spriječila korozija i samim time poboljšala kvalitete željeza, te kako bi se kupcima pružili još bolji proizvod i usluga.

Prednosti vrućeg cinčanja su dugi vijek trajanja, stvaranje ravnomjernog i kvalitetnog premaza, osobito na unutarnjim i teško dostupnim površinama, dobra otpornost na mehaničke utjecaje, mogućnost korištenja drugih premaza, te očuvanje okoliša.

 

Plastificiranje omogućuje današnjoj sve modernijoj industriji vrhunsku tehniku zaštite i dekoracije raznih metalnih površina. Površine tretirane plastifikacijom otpornije su na udarce, grebanje, ljuštenje, otpuštanje i propadanje od ostalih antikorozivnih i dekoracijskih tehnika. Boje ostaju postojanije a kvaliteta prianjanja je dugotrajnija. Teksture polaze od sjajnih-glatkih, polumat, mat, finih struktura pa sve do grubih struktura koje prekrivaju nesavršenosti podloge.